Kalender för ambitiösa ska motverka utmattning

Kalender för ambitiösa ska motverka utmattning

Planera & Reflektera – En livskalender för ambitiösa är en odaterad kalender skapad för att ge användaren mer balans och ett hållbart liv. Sandra Furulund och Anna von Kræmer vill hjälpa ambitiösa att motverka utmattning och få mer balans i livet.

 – Ambitiösa med ett starkt inre driv löper ofta stor risk att gå in i väggen, säger Sandra Furulund. Det kan motverkas genom bättre planering och att dagligen reflektera över livsbalansen.

Bakom kalendern står Sandra Furulund som är high performance coach och stressrådgivare, och Anna von Kræmer, jurist på en stor myndighet. De drivs av att hjälpa andra att må bra samtidigt som man har höga ambitioner. En viktig nyckel är att starta dagen med större klarhet och knyta ihop säcken vid dagens slut. 

– Jag ser många som undrar vart tiden tagit vägen under arbetsdagen, och kanske lagt för mycket tid på sådant som egentligen inte för dem framåt, säger Sandra Furulund.

Kalendern uppmanar till att reflektera över vad som funkar och vad som kan justeras. Genom aktiv planering och reflektion går du medvetet in i dina dagar och skapar ett liv med mer energi, glädje, närvaro och fokus. 

– Vi vill ge användaren en större medvetenhet i sin vardag och underlätta för att behålla fokus och vara effektiv. Kalendern tar dessutom hänsyn till hälsan genom att varje dag påminna om att lägga in tid för rörelse, mellanrum mellan aktiviteter och egentid, säger Anna von Kræmer.

Personer som testat kalendern har redan sett positiva effekter. Så här säger några av dem:

"Tack vare denna kalender startar jag dagen med en tydlig riktning och större klarhet. Den är lätt att följa med sin tydliga layout och utformning och är en hjälp i att sortera i vad som faktiskt är viktigt i vardagen och livet." – Erika

"Att ge tid för reflektion hjälper mig att prioritera mig själv, mina tankar och min framtid." Annalotta 

"En smart kalender där jag har allt på samma ställe. Där jag både kan reflektera/samla mig inför min kommande dag, planera in mig själv tillsammans med i min dagsplanering och sen kunna sammanfatta hur dagen blev." – Linda

Kalendern är odaterad och löper över ett kvartal. Den innehåller ett uppslag per dag samt veckoreflektion, månadsreflektion och kvartalsreflektion.