För alla sömnlösa småbarnsföräldrar

För alla sömnlösa småbarnsföräldrar

Att sova sämre hör ofta till småbarnslivet, men hur lite kan vi sova innan det påverkar kroppen och humöret på riktigt? Mirijam Geyerhofer blev sjuk av sömnbrist när hon fick sitt andra barn och delar i boken med sig av sina egna och experters tips på hur man tar sig igenom tiden med småbarn med humöret, hälsan och relationerna i behåll.

”En mycket eminent bok som borde delas ut till alla föräldrar redan på BB!” /Isabella Lindholm Harbreecht, Jönköpings-Posten

Att bli förälder är för många något av det största som händer en i livet. Och även om det är fantastiskt på många sätt så har livet med en ny familjemedlem även en del utmaningar. Brist på sömn är mer regel än undantag och drabbar oss alla olika – men hur gör man för att ta sig igenom den första tiden med humöret, hälsan och relationerna i behåll?

Med avstamp i sina egna erfarenheter har journalisten Mirijam Geyerhofer intervjuat forskare, professorer och andra experter för att kunna ge vidare den fakta och de tips hon själv saknade när hon blev sjuk av sömnbrist med sitt andra barn.

Boken släpps 9 februari och innehåller bland annat:

  • Fakta om hur kroppen och hjärnan påverkas
  • Tipslistor på hur du skapar bättre sömn för både barnet och föräldern
  • Mammors berättelser om hur de tacklat sömnbrist
  • Tips på hur man håller ihop relationen med sin partner

”En njutning att läsa som sömnforskare och småbarnsmamma.” / Johanna Garefelt, doktorand, Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet

Om författaren: Mirijam Geyerhofer är journalist och blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Hon är bosatt i Lund och mamma till två barn.