Elin Ihreborn från People & Stories Foto: Christine Engström

People & Stories blir ny aktör i förlagsbranschen

Bokförlaget People & Stories grundades 2021 och ger ut facklitteratur av kreatörer, inspiratörer och utbildare. 

– Jag ser stor potential för ett förlag specialiserat på just den här typen av böcker. Det finns så många entreprenörer, föreläsare, coacher och kreatörer som är experter på sitt område men behöver en förlagspartner som är expert på själva bokutgivningsprocessen.

En stor del i förlagets idé är att erbjuda författare jämlikare villkor och större inflytande i processen. Det speglas i ordet people i förlagsnamnet. 

– Den här typen av författare har redan etablerade kanaler och gör en stor del av marknadsföringsjobbet. Då är det inte mer än rätt att de får större inflytande och även högre royalty.

De första böckerna ges ut våren 2022 och planen är att ge ut upp till tio titlar redan nästa år.

– Fem författare är redan signerade och jag för dialog med ytterligare en handfull som jag hoppas kunna skriva avtal med inom kort. Min styrka är att jag har god kännedom om branschen. Jag har jobbat på bokförlag och varit en del av hela processen, allt från att välja ut manus till att förädla och sälja dem. Och för de områden jag inte själv besitter kompetensen har jag ett starkt nätverk av människor omkring mig. 

Elin Ihreborn har en mångårig bakgrund i bokbranschen med bland annat examen från förlagsutbildningen i Lund och som tidigare förläggande redaktör på bokförlaget bakom världssuccén Kaninen som så gärna ville somna. People & Stories är baserat i Jönköping.

Foto: Christine Engström