Att hitta glädjen i livet och aldrig ge upp

Att hitta glädjen i livet och aldrig ge upp

En semesterresa blev en mardröm när Elin Rantatalo blev sjuk i sepsis på Gran Canaria. Hon hamnade i koma och två gånger fick familjen höra att hon skulle dö. Elin överlevde mirakulöst nog, men det kostade henne båda benen och nio fingrar.

"Livet kan inte tas för givet. Den minsta sak kan förändra hela ens tillvaro och kasta omkull allt man trodde om framtiden. Men det viktigaste jag har lärt mig av denna mardrömsresa är att om livet vänder så kan man själv ta makten över hur man vill att det ska fortsätta."

– Elin Rantatalo

Nu inspirerar Elin andra till att leva livet till sin fulla potential trots utmaningar

Elin bor i Vetlanda där hon tidigare drev en egen frisörsalong. Under och efter sjukdomen började hon blogga och dela med sig av sitt liv på sociala medier. Hon har numera blivit en frontfigur för funktionsvariation och setts i reklam för välkända märken som bland andra Stadium, Indiska och Akademibokhandeln. 

Idag följer över 30 000 personer henne på Instagram och hon bor i en sekelskiftesvilla i Vetlanda med man och två barn. 

Du kan läsa mer om Elin på elinrantatalo.femina.se och även följa henne på Instagram och LinkedIn.

Förbeställ boken redan nu

Livet utan ben går vidare är en berörande självbiografi om att överleva mot alla odds, att hitta glädjen i livet och att aldrig ge upp. Trots flera funktionsnedsättningar på grund av infektionen lever Elin idag ett rikt liv och visar att ingenting är omöjligt.

Du kan förhandsbeställa boken här. Boken släpps 5 september.

Foto: Hanna Bouveng