Katarina Wilk

Katarina Wilk är författare och skribent inom medicin och hälsa. Hon bloggar regelbundet på Food Pharmacy och föreläser både i Sverige och utomlands.


Webbplats   |   Instagram  

Katarina Wilk – författare till På väg in i väggen eller bara i förklimakteriet?

Om författaren

Jag började skriva noveller redan när jag var 11 år, och har alltid skrivit dagbok. Föga visste jag då att det skulle ta nästan 40 år innan jag fick något publicerat. Men jag har alltid vetat att jag ska jobba med text på ett eller annat sätt. 

Det fanns dock något annat som också lockade och det var att bli läkare. Mitt intresse för medicin och hälsa har alltid varit extremt stort, nästan som en hobby. Men betygen räckte inte till utan jag började istället skriva texter om hälsa, medicin och träning för diverse magasin och blev så småningom redaktör. 

Ett av de roligaste jobben jag har haft var som chefredaktör för Stadium Magazine där jag jobbade i 13 år. Men plötsligt kom en vändpunkt där jag bestämde mig för att kombinera mitt intresse för medicin och skrivande. 

Som från ingenstans drabbades jag nämligen av konstiga symtom som sömnrubbningar och panikattacker och vägrade tro läkarna när de sa att jag var deprimerad. Jag insåg att det fanns väldigt lite lättillgänglig information på området klimakteriet så jag gjorde min egen research, läste säkert hundratals studier, och skrev därefter en bok för att hjälpa kvinnor komma till rätta med alla konstiga problem som vi tyvärr förväntas bara "härda ut". 

Det blev boken Perimenopower som snabbt såldes till sju länder, och 2022 kommer nyutgåvan med ny titel och en del nytt material. Min förhoppning är att På väg in i väggen – eller bara i förklimakteriet? ska nå ännu fler kvinnor och visa att det går att få hjälp med besvären.

Mitt syfte med mitt skrivande är att sprida kunskap. Att hjälpa kvinnor att förstå hur deras hormoner påverkar inte bara deras kropp utan även deras hjärna. Att få de att känna att de inte är ensamma. Att hjälpa. 

This too shall pass. 

AV FÖRFATTAREN