Miriam Geyerhofer – författare till Sömnbrist i småbarnsåren

Mirijam Geyerhofer

Mirijam Geyerhofer är journalist och blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Hon är bosatt i Lund och mamma till två barn.


Webbplats   |   Instagram   |   Facebook

Sömnbrist i småbarnsåren av Mirijam Geyerhofer

Om författaren

Mirijam Geyerhofer tillhör en av de sista generationerna av barn som växte upp utan några skärmar förutom tv:n, och kanske var det därför hon tidigt fastnade i böckernas värld. Att lära sig läsa och skriva var avklarat redan innan skolstart och så länge hon kan minnas har hennes huvud skapat historier om världen utanför. Redan på lågstadiet började hon skriva dagbok, och det analoga dagboksskrivandet övergick till intensivt bloggande under mitten av 00-talet. Dragningen till att berätta historier blev än starkare och i samma veva läste hon till journalist på Skurups Folkhögskola. 

Drömmen om att skriva en bok hade alltid funnits där, men det var först efter att hennes dotter föddes som det skulle bli aktuellt på riktigt. Sömnbristen som kom på köpet gjorde Mirijam sjuk, och hon letade förgäves efter läsning som kunde hjälpa henne förstå – och bättre klara av – den situation hon befann sig i. När sömnen återhämtat sig bestämde hon sig för att själv skriva den bok hon hade behövt när nätterna, och dagarna, var som tuffast.

Mirijam Geyerhofer är född i Lund men uppvuxen i Ångermanland dit hennes föräldrar flyttade under gröna vågen i mitten av 80-talet. Sedan 2006 är hon åter skåning och hon bor nu i Lund med sina två barn och jobbar som frilansskribent. På fritiden kör hon motorcykel, springer i skogen, umgås med familj och vänner – och sover.

AV FÖRFATTAREN