People & Stories

TJÄNSTER

Vad behöver du för att komma vidare med ditt manus?


Klicka på tjänsten för att läsa mer eller kontakta mig så syr vi ihop något!


LEKTÖR

Som lektör gör jag en noggrann genomläsning av ett manus för att lämna ett detaljerat utlåtande om manusets styrkor, svagheter och potential för utgivning. 


Lektörsutlåtande

I tjänsten ingår ett utlåtande på minst 8 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 1 900 kr i startavgift  + 12 öre/ord, inkl. moms

 

Lektörsutlåtande – korta manus

För manus upp till 20 000 ord, till exempel noveller och barnboksmanus, gäller paketpris 4 500 kr inkl. moms. I tjänsten ingår ett utlåtande på minst 6 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.


Förstakapitelanalys

Är första kapitlet i din roman tillräckligt lockande? Drar det in läsaren i berättelsen? Det första kapitlet i ett manus har som uppgift att fånga läsaren och sätta tonen för resten av berättelsen. Det är också det första ett förlag möter och avgör om de läser vidare eller inte. Jag läser första kapitlet och ger ett utlåtande på 1–2 A4-sidor.

Pris: 1 500 kr inkl. moms

 

Återkom med samma manus inom 6 månader och få 25 % rabatt på lektörsläsning.


REDAKTÖR

Som redaktör ger jag konstruktiva förslag på utvecklingsmöjligheter för både manuset som helhet och detaljerna. Jag arbetar i tätt samarbete med författaren och i samråd med förlagets förläggare/projektledare där det behövs. Pris enligt överenskommelse.


”Jag tog dig som ett exempel på en föreläsning jag hade häromdagen. Vi pratade om att det är personerna som utmanar en som gör att man utvecklas, då berättade jag om dig och sa att det är de tuffa redaktörerna som är bäst.” – Mikael Sandlin, föreläsare och författare MANUSUTVECKLING

Har du en bokidé som du inte vet hur du ska gå vidare med? Har du kommit en bit på vägen men saknar vissa pusselbitar? Jag hjälper till att utveckla både skönlitterära och facklitterära manus som är på idéstadiet eller har fastnat på vägen. Pris enligt överenskommelse.


”Jag vill verkligen betona hur imponerad jag är över ditt arbete. Även om det innebär väldigt mycket jobb för mig så tycker jag att dina inspel är väldigt, väldigt kloka. Jag har ändå jobbat med väldigt mycket folk under åren och det är sällan man stöter på såna som dig.”– Katarina Wilk, journalist och författare 

SPÖKSKRIVARE

Finns det en fantastisk idé men ingen författare? Eller en författare vars språkliga förmåga behöver höjas? Jag kan spökskriva både skönlitterärt och facklitterärt efter en bestämd ram, eller höja kvaliteten på ett utkast med hjälp av en rejäl omskrivning. Pris enligt överenskommelse.


"För mig står Elin för kvalitét och proffessionalitet, där inget lämnas åt slumpen. Samtidigt har hon stor förmåga att känna in och respektera mitt kreativa uttryck i form av författare, så att slutresultatet alltid känns ännu mer som mig." – Anna Bjärkvik, yogainstruktör och författare

PROJEKTLEDNING

Jag projektleder böcker från start till mål, sätter ihop ett team med lämpliga frilansare ur mitt breda kontaktnät eller använder kompetens som författaren eller förlaget föreslår. Jag ser till att text och bild uppnår dina förväntningar inom angiven budget och tidsram. Vid behov upphandlar jag tryckeri och/eller ljudboksproducent och fullföljer produktionen så att du får kvalitativa produkter att sälja, oavsett format.


”Det har varit väldigt roligt att jobba med Elin. Hon är duktig och nitisk. Lämnar inget åt slumpen.” – Andreas Samuelsson, Italgraf Media

REDIGERING / SPRÅKGRANSKNING

Har du text som behöver förbättras? Jag ser till att texterna har en enhetlig stil och följer en röd tråd. Jag tittar bl.a. på sammanhang, mottagaranpassning och budskap. Vid en språkgranskning tittar jag särskilt på grammatik, hur meningarna hänger ihop och att texten följer svenska skrivregler. Vid behov kan jag också se över textens begriplighet ur ett språkkonsultperspektiv. 


SKRIBENT

Behöver du någon som skriver text från grunden? Jag skriver texter som passar syfte och mottagare, med ditt buskap och mål.


Exempel på texttyper:

– Webbtexter

– Artiklar

– Reportage

– Broschyrer

– Säljande texter (copy)

– Nyhetsbrev

– Debattartiklar

KORREKTURLÄSNING

Som korrekturläsare är jag textens sista ögon innan texten når läsaren. Jag letar aktivt efter stavfel, fel vid interpunktion och andra tecken, kollar sidhänvisningar, att sättningen ligger rätt och hojtar till om jag upptäcker syftningsfel eller uppenbara luckor i texten.


SKA VI JOBBA IHOP?


Hör av dig så pratar vi mer!

Adress


Västra Holmgatan 35

553 24 Jönköping

Copyright © Elin Ihreborn