People & Stories

De tjänster jag erbjuder omfattar de flesta behov som förlag, författare och andra företag har i samband med textproduktion.


Vad vill du läsa mer om?

FACKBOKSREDAKTÖR OCH TEXTBEARBETNING


Jag ger konstruktiva förslag på utvecklingsmöjligheter för både texten som helhet och detaljerna i språket. Jag ser till att texten har en enhetlig stil och följer en röd tråd. Jag tittar bl.a. på sammanhang, mottagaranpassning och budskap. Vid en språkgranskning tittar jag särskilt på grammatik, hur meningarna hänger ihop och att texten följer svenska skrivregler. Jag redigerar även manus för dig som vill ge ut din egen fackbok, t.ex. om du är föreläsare eller företagare.


Har du skrivit ett skönlitterärt manus? Kontakta mig så tipsar jag om duktiga skönlitterära redaktörer! 

DIPLOMERAD LEKTÖR


Vill du satsa på ditt skrivande? Behöver du någon att bolla idéer med eller någon som ger konstruktiv feedback på hela ditt manus? 


För dig som skriver erbjuder jag bl.a. lektörsläsning och rådgivning till dig som ska ge ut din bok själv. Jag är diplomerad lektör via Litterära Konsulter.


Läs mer och se priser under fliken "Priser" eller klicka på knappen nedan.


GRAFISK DESIGN OCH SÄTTNING


Jag layoutar (sätter) böcker för förlag och egenutgivare och komponerar bokomslag. 


Dessutom gör jag enklare grafisk design, t.ex. försäljningsmaterial utifrån befintlig grafisk profil eller bilder med text till sociala medier eller inbjudningar till kundevent. 


Läs mer och se priser under fliken "Priser" eller klicka på knappen nedan.

MODERATOR OCH FÖRELÄSARE


Som moderator leder jag samtal på scen eller framför en kamera. Jag kan leda författarsamtal på mässor, bokreleaser eller andra typer av evenemang. Jag ställer också gärna upp som konferencier på t.ex. jubileum och företagsfester.


Jag har modererat samtal med några av Sveriges främsta författare, t.ex. Viveca Sten (Morden i Sandhamn), Patrik Svensson (Ålevangeliet) och Frida Moisto (Som nitroglycerin). Lyssna på podcasten Författaren i fokus för att höra hur det kan låta.


Jag föreläser inom skrivande, kommunikation och bokutgivning, t.ex. för aspirerande författare som går skrivarkurser eller på företag om skrivande på jobbet.


Exempel på teman:

– Ge ut din bok

– Alla kan skriva

– Skriva på jobbet


VILL DU SKAPA KONTAKT?


Hör av dig så pratar vi mer!