People & Stories

Här hittar du priser som riktar sig till författare och egenutgivare. För övriga tjänster behöver du kontakta mig för offert (se under fliken "Tjänster"). Observera att priserna kan förändras.Vet du inte vad som passar dig? Låt oss prata om saken!


Boka ett introduktionssamtal för att komma igång eller vidare med ditt skrivande! Vi pratar om var du står nu och vart du vill komma samt hur du kan ta dig dit. Kanske undrar du om din bokidé håller eller om ditt manus är redo för en lektör, eller så har du frågor om vilken tjänst som passar dig.


Boka samtalet här, helt gratis såklart!


Välj tid och boka i kalendern bredvid.

FÖRFATTARTJÄNSTER

Priserna anges exkl. moms

LEKTÖRSUTLÅTANDE – ROMAN


Äntligen är du i mål med ditt manus – men håller det för utgivning? Med ett utlåtande får du veta manusets styrkor och hur det kan förstärkas för att bli så bra som det förtjänar. Jag går grundligt igenom texten utifrån bl.a. story, dramaturgi, miljö, karaktärer och språk och ger dig verktyg för att utveckla manuset för att öka chanserna till utgivning. Du får ett utlåtande på minst 8 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 2 500 kr i startavgift + 10 öre/ord (exkl. moms)


LEKTÖRSUTLÅTANDE – FACKBOK


Du har skrivit din fackbok från början till slut och vill veta om ditt manus håller. Med ett utlåtande får du verktyg för att vässa ditt manus och vad du behöver göra för att din bok ska nå rätt läsare. Jag tittar bl.a. på struktur, målgruppsanpassning och om ditt budskap är tydligt för mottagaren. Du får ett utlåtande på minst 8 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 2 500 kr i startavgift + 22 öre/ord (exkl. moms)


LEKTÖRSUTLÅTANDE – KORT MANUS


För manus upp till 20 000 ord, till exempel noveller och barnboksmanus, gäller paketpris 4 500 kr. Med ett utlåtande får du veta manusets styrkor och hur det kan förstärkas för att bli så bra som det förtjänar. Jag går grundligt igenom texten utifrån bl.a. story, dramaturgi, miljö, karaktärer och språk och ger dig verktyg för att utveckla manuset för att öka chanserna till utgivning. I tjänsten ingår ett utlåtande på 4–6 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 4 500 kr + moms


SYNOPSISANALYS


Vill du veta om din berättelse håller? När du anlitar mig för synopsisanalys läser jag ditt synopsis, din sammanfattning av berättelsen/fackboken och dess viktigaste delar. Jag tittar på struktur och dramaturgi och ger dig feedback på berättelsens helhet. Dessutom ställer jag nyfikna frågor som hjälper dig att utveckla din bokidé. Du får kommentarer direkt i texten samt ett utlåtande på 2–3 sidor. Ett uppföljande samtal på 60 min ingår.

Pris: 2 700 kr + moms


OMLÄSNING AV MANUS


Jag älskar att läsa manus igen! Då kan jag ännu bättre se hur du och manuset har utvecklats och ge ny värdefull feedback. När du återkommer med samma manus efter att du har bearbetat det behöver du inte betala någon startavgift. 

Pris: 10 öre/ord + momsKONSULTATION AV FÖLJEBREV TILL FÖRLAG

Vill du öka dina chanser till utgivning? Är du osäker på vilka förlag som passar din bok och hur du ska skriva för att de ska bli intresserade? I detta paket ingår en träff/samtal om 60–90 min för att hitta dina USP:ar (Unique Selling Points), du får en guide på hur man skriver följebrev och jag läser och ger synpunkter på ditt följebrev i två vändor. Du får också en skräddarsydd lista på vilka förlag som passar din bok och hur du tar kontakt med dem.

Pris: 3 700 kr + moms. 


Priserna anges exkl. moms 25 %. 

VILL DU SKAPA KONTAKT?


Hör av dig så pratar vi mer!

 
 
 
 

SÄTTNING / FORMGIVNING

Priserna anges exkl. moms

TRADITIONELL SÄTTNING AV INLAGA POCKET/ROMAN


Grafisk form av slutredigerat manus i Word-format. Grundpris 4.500 kr + moms upp till 300 sidor satt text. När sidantalet överstiger 300 tillkommer 15 kr per sida. Bildhantering: 75 kr/bild. Två korrektur för mindre ”skönhetsfel”, större textredigering ingår ej. Leverans av tryckfärdig pdf.


SÄTTNING INLAGA FACKBOK


Faktaböcker med specialformgivning som inkluderar exempelvis bilder, innehållsregister, tabeller, illustrationer och diagram. Bildhantering: 75 kr/bild. Grafisk form av slutredigerat manus i Wordformat. Max två korrektur för mindre ”skönhetsfel”, större textredigering ingår ej. Leverans av tryckfärdig pdf. Pris baseras på offert.


BOKOMSLAG


Grafisk form fram-, baksida och rygg (+ flikar vid skyddsomslag) och avancerad bildmanipulering för unikt utseende. Bildbyråköp / illustrationer ingår ej. Två korrektur. Leverans av tryckfärdig pdf.

Prisbilden baseras på ambitionsnivå, så be gärna om en offert.


Pris: 9 000–12 000 kr + moms

Tillägg: effektbild ”3D” för marknadsföring på webben — 600 kr + moms

Tillägg: formatanpassning till ljudbok — 400 kr + moms


Priserna anges exkl. moms 25 %.