People & Stories

Här hittar du priser som riktar sig till författare och egenutgivare. För övriga tjänster behöver du kontakta mig för offert (se under fliken "Tjänster"). Observera att priserna kan komma att ändras i framtiden.

Klicka på ikonerna för snabbscroll.Vet du inte vad som passar dig? Låt oss prata om saken!


Boka ett introduktionssamtal för att komma igång eller vidare med ditt skrivande! Vi pratar om var du står nu och vart du vill komma samt hur du kan ta dig dit. Kanske undrar du om din bokidé håller eller om ditt manus är redo för en lektör, eller så har du frågor om vilken tjänst som passar dig.


Boka samtalet här, helt gratis såklart!


Välj tid och boka i kalendern bredvid.

LEKTÖRSTJÄNSTER

Priserna anges exkl. moms

LEKTÖRSUTLÅTANDE – ROMAN


Äntligen är du i mål med ditt manus – men håller det för utgivning? Med ett utlåtande får du veta manusets styrkor och hur det kan förstärkas för att bli så bra som det förtjänar. Jag går grundligt igenom texten utifrån bl.a. story, dramaturgi, miljö, karaktärer och språk och ger dig verktyg för att utveckla manuset för att öka chanserna till utgivning. Du får ett utlåtande på minst 8 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 2 500 kr i startavgift + 10 öre/ord (exkl. moms)


LEKTÖRSUTLÅTANDE – FACKBOK


Du har skrivit din fackbok från början till slut och vill veta om ditt manus håller. Med ett utlåtande får du verktyg för att vässa ditt manus och vad du behöver göra för att din bok ska nå rätt läsare. Jag tittar bl.a. på struktur, målgruppsanpassning och om ditt budskap är tydligt för mottagaren. Du får ett utlåtande på minst 8 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 2 500 kr i startavgift + 22 öre/ord (exkl. moms)


LEKTÖRSUTLÅTANDE – KORT MANUS


För manus upp till 20 000 ord, till exempel noveller och barnboksmanus, gäller paketpris 4 500 kr. Med ett utlåtande får du veta manusets styrkor och hur det kan förstärkas för att bli så bra som det förtjänar. Jag går grundligt igenom texten utifrån bl.a. story, dramaturgi, miljö, karaktärer och språk och ger dig verktyg för att utveckla manuset för att öka chanserna till utgivning. I tjänsten ingår ett utlåtande på minst 6 A4-sidor samt löpande kommentarer i manuset.

Pris: 4 500 kr + moms


FÖRSTAKAPITELANALYS


Är första kapitlet i din roman tillräckligt lockande? Drar det in läsaren i berättelsen? Det första kapitlet i ett manus har som uppgift att fånga läsaren och sätta tonen för resten av berättelsen. Det är också det första ett förlag möter och avgör om de läser vidare eller inte. Jag läser första kapitlet och ger ett utlåtande på 1–2 A4-sidor.

Pris: 1 250 kr + moms


SYNOPSISANALYS


Vill du veta om din berättelse håller? När du anlitar mig för synopsisanalys läser jag ditt synopsis, din sammanfattning av berättelsen/fackboken och dess viktigaste delar. Jag tittar på struktur och dramaturgi och ger dig feedback på berättelsens helhet. Dessutom ställer jag nyfikna frågor som hjälper dig att utveckla din bokidé. Du får kommentarer direkt i texten samt ett utlåtande på 2–3 sidor. Ett uppföljande samtal på 60 min ingår.

Pris: 2 700 kr + moms


OMLÄSNING AV MANUS


Jag älskar att läsa manus igen! Då kan jag ännu bättre se hur du och manuset har utvecklats och ge ny värdefull feedback. När du återkommer med samma manus efter att du har bearbetat det behöver du inte betala någon startavgift. 

Pris: 10 öre/ord + moms


Priserna anges exkl. moms 25 %. Jag skickar faktura efter leverans.

HANDLEDNING (COACHNING)

Priserna anges exkl. moms

FÖRFATTARHANDLEDNING


För dig som vill ha stöd, råd och peppning under skrivprocessen. Skicka in texter eller del av manus och få hjälp under en längre tid. Jag läser igenom och du får kommentarer direkt i manuset där jag ger feedback på vad som fungerar bra och vad som kan utvecklas. Även löpande mejldiskussion med frågor och svar. Du får ut mest av tjänsten om du skickar 10–30 sidor i taget och löpande under en längre period. Men jag kan också titta på enstaka sidor under enstaka tillfällen när behovet finns. Handledningssamtal kan köpas till.


Pris: 64 kr/sida + moms (max 30 sidor/vecka)

En sida = 1 A4 sida, Times new roman, 12 pkt, dubbelt radavstånd


Handledningssamtal: 30 min = 495 kr + moms, 60 min = 795 kr + moms


Handledningspaketet: 100 sidor + 1 samtal á 60 min. Sidorna kan lämnas samtidigt eller utspritt under en period. Pris: 6 000 kr + moms – obs. förskottsbetalas.SKRIV EN BOK PÅ 3 MÅNADER OM DIN EXPERTIS


Skrivcoachningspaket för dig om är företagare, föreläsare eller konsult och vill samla din kunskap i en bok. Ps. boka senast 25 september och få 3 bonusar! Läs mer här om vad som ingår.

Pris: 27 000 kr + moms. Priserna anges exkl. moms 25 %. 

SÄTTNING / FORMGIVNING

Priserna anges exkl. moms

TRADITIONELL SÄTTNING AV INLAGA POCKET/ROMAN


Grafisk form av slutredigerat manus i Word-format. Grundpris 4.500 kr + moms upp till 300 sidor. När sidantalet överstiger 300 tillkommer 15 kr per sida. Bildhantering: 75 kr/bild. Två korrektur för mindre ”skönhetsfel”, större textredigering ingår ej. Leverans av tryckfärdig pdf.


SÄTTNING INLAGA FACKBOK


Faktaböcker med specialformgivning som inkluderar exempelvis bilder, innehållsregister, tabeller, illustrationer och diagram. Bildhantering: 75 kr/bild. Grafisk form av slutredigerat manus i Wordformat. Max två korrektur för mindre ”skönhetsfel”, större textredigering ingår ej. Leverans av tryckfärdig pdf. Pris baseras på offert.


BOKOMSLAG


Grafisk form fram-, baksida och rygg (+ flikar vid skyddsomslag) och avancerad bildmanipulering för unikt utseende. Bildbyråköp / illustrationer ingår ej. Två korrektur. Leverans av tryckfärdig pdf.

Prisbilden baseras på ambitionsnivå, så be gärna om en offert.


Pris: 9 000–12 000 kr + moms

Tillägg: effektbild ”3D” för marknadsföring på webben — 600 kr + moms

Tillägg: formatanpassning till ljudbok — 400 kr + moms


Priserna anges exkl. moms 25 %. Jag skickar faktura efter leverans.

VILL DU SKAPA KONTAKT?


Hör av dig så pratar vi mer!

 
 
 
 

Copyright © Elin Ihreborn