People & Stories

FRILANSREDAKTÖR, LEKTÖR, KOMMUNIKATÖR, MODERATOR


Jag gör det jag älskar allra mest – att utveckla texter, böcker och författare.


Med en språkkonsultutbildning, en ettårig författarskola och en kandidatexamen i förlags- och bokmarknadskunskap i bagaget kan jag ta mig an de flesta typer av texter. Jag har en stark känsla för det skrivna ordet och ser instinktivt vad en text behöver. Jag har jobbat med säljande texter på företag, som förläggare och redaktör på bokförlag och som lektör och manusutvecklare för aspirerande och etablerade författare. 


Mig kan du be om hjälp med alltifrån hur du ska skriva för att nå din målgrupp, till vilken utgivningsform som passar dig bäst. Jag gör lektörsutlåtanden, redaktörsläsningar och andra typer av textrelaterade tjänster på uppdrag av förlag, privatpersoner och företag. Och om du vill skriva en bok att sälja i din verksamhet, t.ex. om du är föreläsare, men inte vet var du ska börja, har jag ett särskilt paket just för det! 


Jag bor i Jönköping men arbetar över hela Sverige och reser gärna. Du kan följa min vardag och mitt arbetsliv på sociala medier (@elinihreborn) och du är välkommen att höra av dig med frågor och förslag på vad vi skulle kunna hitta på tillsammans.


Jag ser fram emot det! 


Varma hälsningar

Elin Ihreborn


Utbildning


Diplomerad lektör, Litterära konsulter 

Förlags- och bokmarknadskunskap, Lunds universitet 

Språkkonsultprogrammet i svenska, Stockholms universitet

Författarlinjen, Sörängens folkhögskola Arbetslivserfarenhet


Litterär konsult, People & Stories 2019–

Förläggande redaktör, Ehrlin Publishing 2017–2019

Förlagskoordinator, Ehrlin Publishing 2016–2017

Praktikant, Lind & Co 2016

VILL DU SKAPA KONTAKT?


Hör av dig så pratar vi mer!