People & Stories

FÖRFATTAREN I FOKUS


Drömmer du om att bli författare? Möt inspirerande författare och lär känna personen bakom boken. Vi pratar böcker, skrivande, författarskap och bokutgivning. En intervjupodd med Elin Ihreborn.


Håll dig uppdaterad på när nya avsnitt släpps genom att följa: @forfattarenifokus 


#11 – Tomas Sjödin

Tomas Sjödin är en folkkär krönikör och församlingspastor som skrivit ett flertal omtyckta böcker om livet och tro.

#8 – Kristina Jarring Lilja

Kristina Jarring Lilja är förtroendekapitalist och har skrivit en bok om att bygga förtroende som företag och ledare.

#5 – MALIN LINDNER

Malin Lindner är ekonomen som sade upp sig för att satsa på sin kreativitet. Nu jobbar hon som fotograf och har gett ut en bok som ska inspirera andra till att leva det liv man själv önskar.

#2 – KARL MARTINDAHL

Artisten, låtskrivaren och författaren Karl Martindahl berättar om hur han hittade den läkande kraften i att odla, och sedan skrev en bok om det.


#10 – Frida Skybäck

Vad gör en bra feelgoodroman? Varför stämplas feelgood ofta som "kvinnolitteratur" och varför kan den här typen av böcker räknas som terapi?

#7 – Andreas Jonsson

Andreas Jonsson är föreläsare och inspiratör med fokus på allas rätt att få vara sig själva. Vi pratar bl.a. om att alla kan göra skillnad för andra människor.

#4 – FRIDA MOISTO

Frida Moisto är sjuksköterskan som bestämde sig för att skriva böckerna hon själv saknade – nämligen deckare som utspelar sig i hemorten Jönköping.

#1 – AMANDA THÖRN

Hudvårdsterapeuten som skrivit fyra barnböcker med fokus på vardagsrutiner som att tvätta händerna, borsta tänderna, äta mat och klä på sig.


#9 – Peter Sundberg

Boken är en kraftfull skildring av förbjuden kärlek, rädsla och hopp – där hockeyproffset Adam möter en förälskelse han valde bort.

#6 – MADELEINE GARTÉUS

Boken "Jag var hon" av Madeleine Gartéus är en samling berättelser av kvinnor som överlevt år av psykisk, fysisk, sexuell och ekonomisk misshandel.

#3 – CAJSA TENGBLAD

Hälsopedagogen Cajsa Tengblad berättar om hur man kan stärka sitt psykiska immunförsvar och bli mer nöjd med sin kropp.